Renault Megane Sedan

Više slika

Više slika

Novi Renault Megane Sedan, koji je u ponudi i pod imenom Grand Coupe u nekim zemljama, je poslednji dodatak u familiju ovog modela, a biće na tržištima gde su ovakvi automobili popularni...

 

Renault kaže da nova verzija Megana sa četvoro vrata smanjuje razlike između sedana i kupea, sa zadnjim delom koji se lepo uklapa sa poznatim prednjim delom francuskog kompakt modela. Dobre proporcije sedana dolaze sa dimenzijama 4,63m dužine i 1,81m širine, dok je osnova najveća u klasi - 2,71m. Kapacitet gepeka je 550 litara, a putnici pozadi imaju 37mm više prostora za noge nego verzija za petoro vrata. 

Unutra, tabla je identična kao kod ostalih verzija Megana, a tu je i opcioni 8.7 inča ekran i R-Link 2 infotainment sistem. Kompanija kaže da su korišćeni isti kvalitetni materijali kao kod modela više klase. 

Ponuda motora obuhvata dva benzinca i tri dizela. Tu je 1.6 SCe 115, turbo 1.2 TCe 130, dCi 90, dCi 110 i dCi 130 dizeli. Osnovni benzinski model može da se opremi i CVT prenosom, dok TCe modeli mogu da se povežu na sedmostepeni automatik sa duplim kvačilom. Motor dCi 110 može da se poveže i na šestostepeni automatik. 

Novi Renault Megane Sedan će se praviti u postrojenjima u Turskoj, gde se već pravi Clio, Clio Estate. Renault će ponuditi ovaj model u skoro 30 zemalja.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group