Renault Clio karavan je spreman

Uz klasični Clio, Renault je u Parizu prošle godine predstavio i njegovu karavansku verziju. I dok je klasični model u prodaju krenuo još lani, Clio karavan se za to sprema ovog proleća.

To će se vrlo verovatno desiti nakon salona automobila u Ženevi, uoči kojeg je Renault objavio novi set njegovih fotografija…

Kao i normalni Clio, njegov karavan zasnovan je na istoj podlozi. Jedino što su Francuzi produžili njegov zadnji kraj za 210 mm, tako da je Clio Estate dobio dužinu od 4,262 mm. Na taj način popularni model dobio je 50% više prtljažnog prostora i sada raspolaže sa 443 l, koji mogu biti prošireni na 1.380 litara i to kada se spusti zadnja klupa.

Za pokretanje karavanskog Clia brine se ista paleta motora koju možemo naći u njegovoj hatchback varijanti. Tu su dva TCe turbo benzinca i dizelaš. Dok 1.5-litarski dizelaš ima 90 KS i emisiju CO2 od 83 g/km i potrošnju od 3.2 litre, 0.9-litarski trocilindrični TCe donosi mu 90 KS i potrošnju od 4.5 l, a 1.2-litarski TCe ima 120 konjskih snaga.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group