Prvi Lamborghini Centenario stiže u Britaniju

Više slika

Više slika

Luksuzni predstavnik i ovlašćeni diler HR Owen biće domaćin prvom britanskom Centenario modelu baziranom na Aventador superautomobilu izgrađen kako bi proslavio 100 rođendan Ferucija Lamburdžinija...

Kao što je poznato, kompanija Lamborghini kreirala je samo 40 modela ovog autombila u 20 kupe i 20 roudster varijanti. Ovaj kupe se pojavio u Južnom Kensingtonu i biće postavljen u londonskom salonu tokom trajanja Bank Holiday vikenda.

Ove vesti stižu smo pet dana nakon što je Lamborghini isporučio prvi Centenario američkom tržištu, automobil koji sadrži "Blu Nethuns" akcente umesto narandžastih.

Ispod haube Lamborghini Centenario modela nalazi se V12 motor sa unutrašnjim sagorevanjem i 6,5 litara zapremine, koji je dobar za 760 ks i 690 Nm obrtnog momenta. Ove cifre omogućuju vreme sprinta od 0 do 100 km/h za samo 2,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Uprkos početnoj ceni od dva miliona $, svih 40 Centenario modela odavno poseduje vlasnike.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group