Prve zvanične fotografije novog X3 modela

Više slika

Više slika

Za 26. jun ove godine, zakazano je prvo predstavljanje novog BMW X3 modela...

Kompanija BMW planira da otkrije svetu postojanje svoje sledeće generacije modela X3, ali pretpostavljamo da su se u Kini malo zaneli i izgubili negde usput, jer je lokalni sajt brenda postavio potpuno novi model nešto ranije i u svoj njegovoj slavi.

Kada ovome dodamo i nekoliko fotografija koje su procurele sa oficijalnog BMW bloga, dobijamo kristalno čistu sliku ovog minhenskog luksuznog krosovera, koji će ući u prodaju kasnije ove godine, najverovatnije nakon svetske premijere na frankfurtskom sajmu automobila koji se održava ove jeseni.

Treća generacija modelaX3 evoluirala je po pitanju dizajna eksterijera i za razliku od prethodnika poseduje dodatno umekšane i oblije ivice, lepše farove, pa čak i uvećanu reinterpretaciju prepoznatljive duple, podebljane prednje maske kompanije BMW.

Još uvek ne posedujemo sve informacije vezane za specifikacije vozila, ali deluje da novi model poseduje duža zadnja vrata i prozore, što sugeriše na dužu bazu točkova koja je produžena sa 2,810 mm prethodnog modela.

Unutra, novi X3 poseduje mnogo novih, stilskih i tehnoloških karakteristika koje smo mogli da vidimo na novoj seriji 5. Tu su digitalni displej na instrument tabli, iako su mnogi očekivali da on bude opciona varijanta na većini modela, i veliki plutajući ekran poslednjeg iDrive informativno zabavnog sistema na vrhu kontrolne table.

Ispod najnovijeg modela, možete pronaći redizajniranu verziju ojačane čelične karoserije kompanije BMW uparenu sa klasičnim vešanjem sa prednje i multilink na zadnjoj strani, što je ujedno formiralo osnovu za drugu generaciju sportskog X4 koji će najverovatnije izaći sledeće godine.

Na ovim slikama možemo videti X3 M40i model koji napaja trolitarski motor sa šest cilindara u liniji, tri litre zapremine, 360 ks i 500 Nm obrtnog momenta na vrhuncu motornih obrtaja u minuti, matiran osmostepenim automatskim menjačem koji ovu snagu šalje na sva četitri točka xDrive sistema kompanije BMW.

Sudeći po zvaničnim objavama specifikacija, M Performance model dostiže 100 km/h za samo 4,8 sekundi, a maksimalna brzina mu je limitirana na 250 km/h elektronskim putem, dok mu se ukupna potrošnja goriva vrti oko 8,2 i 8,4 litre, kombinovane vožnje, na sto kilometara.

Oficijalni internet sajt iz Hong Konga naglasio je da će biti dostupne X3 xDrive20d i xDrive30d dizel varijante modela takođe. Četvorocilindrični turbo benzinski motori biće uključeni na kanadskom i američkom tržištu, dok će na istim, dvolitarske jedinice xDrive30i posedovati identičnu snagu od 248 ks kao i najnoviji 530i, koji će opsegu biti dodat nešto kasnije.

Nešto kasnije, svetsku premijeru imaće i priključna hibrid varijanta nešto većeg modela X5 xDrive40e, koji dolazi sa dvolitarskim benzinskim motorom, ali i prve čisto sportske verzije M X3 modela, u kojoj će se nalaziti trolitarski motor bavarskog brenda sa šest cilindara u ravni i 400 konjskih snaga.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group