Proslava 40 godina Golfa GTI uz nove modele

Više slika

Više slika

Tokom 2016. godine u planu Folksvagena je proslava 40 godina od nastanka legendarnog Golf GTI modela.

Tim povodom predstavljena su tri projekta: Golf GTI clubsport S, Golf GTI TCR, kao i unikatni model sa 400 konjskih snaga – Golf GTI Heartbeat, dizajniran od strane Folksvagen praktikanata. Golf GTI clubsport S dolazi u tri ponuđene boje: crvenoj, beloj i crnoj, dok motore deli sa GTI TCR. Clubsport S je prepoznatljiv po jedinstveno dizajniranoj sportskoj karoseriji, kao i sistemima podešavanja za vozača koji omogućuju izbor više vrsta predefinisanih profila: komfor, normalni i trkački profil.

Promenom profila, automobil se prilagođava novim parametrima menjajući karakteristike u radu motora, upravljača, pa i zvuka automobila. GTI clubsport S dobija značajna poboljšanja na planu aerodinamike i dotoka vazduha motoru. Rezultat je očigledan kada se pogleda ubrzanje od 0 do 100 kilometara na čas, koji Clubsport S dostiže za 5.8 sekundi.

Dvanaest praktikanata iz Folksvagen fabrike u Saksoniji je uradilo izuzetan poduhvat redizajniraći još jedan primerak Golfa GTI. Projekat su započeli od instalacije jedinstvenog audio sistema od 1360 vati u motivima pčelinjeg saća, koje predstavlja glavni motiv za obeležavanje 40 godina jubileja modela GTI.

Za nešto manje od 9 meseci, Golf je dobio potpuno novi izgled. Automobil je dobio metalik nijansu sive, dok je prednji deo pokriven tamno sivom bojom, stvarajući upečatljiv prelaz i kombinaciju dve boje. Strane su dobile posebno dizajnirane aplikacije sa motivima pčelinjeg saća. Kompletnu sliku o uspehu koji su postigli mladi radnici Folksvagena oslikava i pažljivo izabran set sportskih felni od 20 inča za model GTI Hearbeat. Specijalno dizajnirani automobili su predstavljeni u maju, na okupljanju fanova Golf GTI modela na jezeru Wörthersee. 

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group