Produžena verzija Jaguara za tržište Kine

Više slika

Više slika

Prepoznatljiva karakteristika tržista Kine je opsednutost opcijama namenjenim udobnosti i komforu zadnjeg putničkog dela kabine što predstavlja centralnu tačku brenda Jaguar.

Publika Internacionalnog sajma automobila u Pekingu prisustvovala je predstavljanju modela Jaguara koji je ekskluzivno dizajniran za potrebe kineskog tržišta. Model će poneti oznaku XFL i nastaje na osnovu sedan verzije Jaguar XF. Za ispunjenje potreba tržišta Kine, novi model će imati produženu osnovu, sa međuosovinskim rastojanjem većim za 157 milimetara u odnosu na XF model, kao i sa dodatnim prostorom u zadnjem delu od 116 milimetara. U pogledu dizajna Jaguar XFL nema mnogo novih detalja, izuzev dužine i produženih putničkih vrata.

Model XFL dolazi sa nekoliko novih sistema razvijenih u Jaguaru, koje uključuju jonizujući sistem u kabini koji pospešuje kvalitet vazduha, kao i „Clear Exit Detection“ sistem koji upozorava putnike na neposredni saobraćaj u blizini prilikom otvaranja vrata. Velika promena u odnosu na druge modele je i lokacija proizvodnje koja će u slučaju XFL modela u potpunosti biti prenešena u fabriku Chery Jaguar Land Rover u kineskom gradu Čangšuu. Taj potez označiće novi model kao prvo vozilo Jaguara napravljeno u potpunosti na teritoriji Kine.

Unutrašnjost modela je luksuzno opremljena i uključuje centralni medijski sistem od 10.2 inča, kao i virtuelnu instrument tablu od 12.3 inča, Wi-Fi povezivanje za osam uređaja, sedišta sa opcijama grejanja i hlađenja sa funkcijama za masažu, fina podešavanja za leđa, kao i opciju zatamljivanja bočnih prozora po potrebi. Sudeći po opremi, model XFL se lako može zameniti za neki automobil iz još lukuznije klase poput XJ, BMW 7 ili S klase, posebno kada se pogleda ugrađeni sistem ozvučenja od 17 zvučnika.

Lista motora nije bogata poput opcija dodatne opreme. Kupci mogu da izaberu između ponuđenih verzija 2.0 litarskog motora u dve verzije tjuniranih podešavanja ili Jaguarov V6 3.0 litarski motor. Sve verzije modela dolaze sa pogonom na zadnje točkove uz osmostepeni ZF automatski menjač. Jaguar putem luksuznog XFL modela ulazi u borbu za tržište zajedno sa ostalim produženim konkurentskim modelima, poput BMW X1 Li i Mercedes-Benz E-Class L, koji se takođe prodaju isključivo na tržištu Kine.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group