Predstavljen Golf Sportsvan

Volkswagen je pred frankfurtsku premijeru predstavio konceptni Golf Sportsvan sa kojim nam ovaj proizvođač najavljuje dolazak Plus verzije nove generacije popularnog kompakta...


Naziv koncept možemo uzeti sa rezervom sa obzirom da će se proizvodni model tek minimalno razlikovati od frankfurtske verzije.

Ova studija je 134 mm duža od prethodnog Golfa Plus i 83 mm duža od hatchback verzije novog Golfa sa petoro vrata. Takođe, međuosovinski razmak je produžen za 48 mm u odnosu na Golf VII, od kojeg je 126 mm viši i 8 mm širi, a sve da bi se povećala ponuda prostora unutar putničke kabine.

Zapremina prtljažnika je povećana za 74 litre u odnosu na prethodni Golf Plus i iznosi 498 l. Naslon zadnje klupe je preklopiv u, a sama sedišta se mogu pomerati za 180 mm što omogućava povećanje zapremine prtljažnika za dodatnih 87 l. Suvozačevo sedište se takođe može preklopiti što omogućava utovar predmeta do dužine od 2484 mm.

Iz Volkswagena takođe stiže vest da je ova studija osmišljena i razvijena kao automobil u koji će moći da se ugradi šest motora snage između 85 KS (63 kW) i 150 KS (110 kW). Najštedljivija verzija će biti ona sa 1.6 TDI BlueMotion motorom snage 110 KS (81 kW) uz koju bi Golf Sportsvan ostvarivao prosečnu potrošnju od 3,7 l/100 km i emisiju od 95 g/km.

Dolazak proizvodne verzije na tržište ne bismo trebali dugo da čekamo, ali više ćemo znati nakon frankfurtske premijere.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group