Potvrđen Golf R400

Nije tajna da VW planira da napravi Golf R400, ali novi detalji su se sada pojavili o dolazećem modelu...

 

Direktor VW grupe Heinz Jakob Neusser je dao prvo zvaničnu potvrdu da će Golf R400 ući u proizvodnju i da će imati više od 400 konjskih snaga. 

"Donosimo vam novu sportsku verziju Golfa, najjaču do sada, sa imenom Golf R400. Trenutno se radi na razvoju ovog modela", rekao je Neusser za časopis CAR:

VW Golf R400 će biti prvi proizvodni model koji će debitovati sa novim 2.0 turbo motorom koji je prvi put ubačen u Audi TT Quattro Sport koncept. U toj studiji, motor je davao 414ks, a Golf R400 bi mogao da ga dobije sa istom snagom, ili nešto manje. Pored toga, biće dodat i pogon na sva četiri točka, pa bi R400 trebao da postane najbrži proizvodni hatchback. 

Što se tiče dizajna Golf R400 će preuzeti neke od detalja GTI i R modela, ali će doći sa novim aerodinamičnim paketom sa spliterila i novim spojlerom. Uključene su i unapređene kočnice koje će se nositi da dodatnom snagom. Proizvodna linija će ostati ista, što će omogućiti VW grupi da proizvodi ovaj model u fabrikama koje prave standardne Golf modele. 

Ovo je posebno značajno, pošto VW ne planira da Golf R400 bude limitirani model, već deo regularne ponude Golfa. Ovaj automobil bi trebalo da debituje u Frankfurtu u septembru, a prve isporuke se očekuju krajem 2015. godine, ili početkom 2016. Što se tiče cene, trebao bi da košta oko 50 000 € u Nemačkoj.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group