Porsche 911 GT3 obara lične rekorde

Više slika

Više slika

Sa odvozanim krugom oko legendarnog Nordschleife za nešto manje od 7 minuta i 12 sekundi, najnoviji Porsche 911 GT3 uspeo je da demolira prethodne modele sa ličnim najboljim vremenom od 12,3 sekunde...

Sa upravljanjem na zadnjoj osovini, sedmostepenim Porsche PDK menjačem i Michelin Sport Cup 2 N1 gumama, GT3 uspeo da kontroliše i održava svoj pogon u idealnim uslovima, sa savršenim vazdušnim i asfaltnim temperaturama.

"Postizanjem ovog vremena, mi smo nedvosmisleno potvrdili da novi 911 GT3 model ne pruža samo najbolje vozačko iskustvo, već takođe može da isporuči veoma ozbiljne performanse na trkačkoj stazi. Glavni fokus naše kompanije je bila optimizacija kvaliteta vožnje i adaptiranje na neznatno povećanje snage motora", izjavio je potpredsednik motosport i GT automobila kompanije Porsche, Frank Štefan Vejsler.

"Pre samo nekoliko godina prolazna vremena kao što je ovo mogla su biti dostignuta samo od strane trkačkih automobila sa turbo punjenjem, opremljenim glatkim i lepljivim sportskim gumama", dodao je direktor proizvodnje i GT ogranka Andreas Preuninger. "Novi GT3 sada postiže ovo sa potpuno skromnom snagom, ali i dalje ostaje savršeno pogodan svakodnevnoj vožnji."

Napajajući novi GT3, dolazi identičan dugotrajni motor sa unutrašnjim sagorevanjem i 500 ks, koji se može pronaći u modelima GT3 Cup trkačkog automobila, iako činjenica da novi model teži svega 1.400 kg nikako ne sme biti zapostavljena i bez svake sumnje igra veoma važnu ulogu u brzini autombila. Na pravoj liniji GT3 namenjen sledećoj godini može razviti sto iz mesta za samo 3,2 sekunde i dostići najveću brzinu od 317 km/h.

Jedna stvar stoji, a to je kako tvrde iz nemačke kompanije, ukoliko možete voziti brzo na Nordschleife, onda možete bilo gde na svetu. Porsche je bio i ostao jedan od najboljih proizvođača automoblia i svojim novim modelom nastavlja dugu tradiciju.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group