Porsche 911 GT3 500 ks čiste zabave

Više slika

Više slika

Zvanični detalji o novom 2018 Porsche 911 GT3 nedavno su objavljeni u Ženevi i kao što se očekivalo, dorađena verzija GT3 serije predstavlja sve na šta su glasine sugerisale...

Novi model je brži, mnogo snažniji i dostupan je sa šestostepenim menjačem. Ispod usavršene karoserije, 991.2 GT3 opremljen je potpuno novim četvorolitarskim motorom sa šet cilindara u ravni, unutrašnjim sagorevanjem i 500 ks, praćenih sa 458 Nm obrtnog momenta.

Identične veličine kao motori iz serija GT3 RS i 911 R, ova jedinica predstavlja savršenstvo GT3 serije i zvanično je bazirana na agregatima koji su korišćeni u 911 GT R i 911 RSR trkačkim automobilima.

Novi model ukupno teži 1.430 kg, a onda kada je motor matiran na standardni sedmostepeni PDK menjač duplog kvačila, automobil ubrzava od 0 do 100 za sjajnih 3,2 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 317 km/h.

Verovatno najznačajniju karakteristiku novog GT3 modela predstavlja ponovno uvođenje šestostepenog manualnog mehaničkog menjača. U ovom slučaju, njegov izbor dovodi do smanjenja kilaže na konačnih 1.413 kg i dodaje 0,1 sekund na maksimalnu brzinu, dok je konačno ubrzanje povećano na 318 km/h.

Sa druge strane, Porsche 911 GT3 je dobio tjuniranu šasiju koja cilja ka poboljšanju upravljanja i vozačke dinamike. Dodato je upravljanje putem zadnje osovine, novo zadnje krilo je kreirano ugljeničnim vlaknima, dok je prednja strana modifikovana i otimizovana radi boljeg protoka vazduha. Dodati su novi difuzor i izduvne grane, a ostala vizuelna poboljšanja uključuju nove farove i štop svetla.

U unutrašnjosti putničke kabine, automobil poseduje identičan upravljač kao model 918 Spyder, modifikovana sportska sedišta sa elektronskim podešavanjem na 18 načina i opcijom sedišta sa ugrađenim segmentima naslona od karbona. Kao standard dolazi i Porsche Communication Management (PCM) sistem.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group