Počinje proizvodnja novog Toyota Camry modela

Više slika

Više slika

Kompanija Toyota proizvela je potpuno novu liniju Camry modela u svojoj fabrici u Kentakiju....

Novi model Toyota Camry predstavlja prvi u nizu kompanije koja sedište poseduje u Severnoj Americi, koji je dizajniran i proizveden na novoj, globalnoj arhitekturi, prvi put viđenoj na linijama Prius i C-HR.

Toyota tvrdi da ovo usvajanje TNGA arhitekture može odigrati vitalnu ulogu u krajnjem poboljšanju efikasnosti potronje goriva, upravljanja i komfora.

"Lansiranje nove generacije Camry modela predstavlja veoma važan momenat za brend Toyota u Americi i proširuje naš utisak i povezanost sa ovim kontinentom putem fabrike u Kentakiju", izjavio je Vil Džejms, predsednik Toyota Motor Manufacturing Kentucky. "Mi smo veoma ponosni na to što smo prvi u Severnoj Americi koji proizvode vozila sa TNGA šasijskim sistemom. Ovo predstavlja pravo zaveštanje veštinama i privrženosti članova naših timova."

Fabrika u Kentakiju nedavno je zaposlila 700 ljudi kako bi podržala lansiranje novog Camry modela, što je podiglo ukupan broj zaposlenih, koji su vezani ugovorima za stalno, i prevazilazi cifru od 8.000 radnika. Fabrika kompanije Toyota smeštena u Kentakiju, proizvodi više od 11 miliona jedinica godišnje, uključuijući i više od 8 miliona Camry automobila.

Fabrika je takođe dobila investiciju vrednu 1,33 milijarde dolara od matične centrale u Japanu, kako bi proizvela modela bazirane na TNGA tehnologiji i dodala ostala poboljšanja koja će poboljšati i ustaliti proizvodne procese.

Što se tiče novog Toyota Camry automobila, njegova nova generacija će biti u ponudi sa motorom zapremine 2,5 litara, četiri cilindra i 206 ili 176 ks i hibridnim pogonskim sklopom koji na vrhu opsega proizvodi 301 ks, poseduje 3,5 litara zapremine i 6 ventila. Novi model takođe u ponudu uvodi i vodeću ekonomičnost potrošnje goriva sa svojom hibridnom verzijom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group