Veliki planovi za novu Ladu Nivu

Više slika

Više slika

Osim nekoliko manjih podešavanja, Lada Niva ostaje gotovo nepromenjena poslednjih četrdeset godina, a to je prilično dug vremenski period.

Međutim, ovo će se uskoro promeniti, jer su Rusi potvrdili rad na projektu nove generacije ovog klasičnog terenca. Direktor kompanije AvtoVaz, Nikolas Maura, je u nedavnom razgovaru sa tamošnjim novinarima, tom prilikom potvrdio da će ovaj SUV konačno ući u 21 vek.

Uprkos tvrdnjama tokom godina da će naslednik trenutnog modela Lada Niva deliti šrafove i matice sa automobilom Dacia/Renault Duster, kako bi se troškovi proizvodnje održali niskim, vozilo koje nam dolazi ni u kom slučaju neće biti povezano sa pristupačnim terencem na bilo koji način.

Sada je veoma rano govoriti o dizajnu novog modela ili motoru koji će koristiti, ali čim izađe na tržište, najverovatnije početkom sledeće godine, on će upotpuniti Vesta i Xray ponude brenda, a očekuje se da će Niva doći u dva stila karoserije, sa troje i petoro vrata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group