Osveženi Fiat 500 2015

Fiat je konačno otkrio osveženu verziju svog modela 500, kao i sve detalje koji ga prate...

 

Osam godina od kada smo ga prvi put videli, popularni Fiat 500 je dobio svoju novu verziju, a Italijani su ga nazvali "novi 500". Fiat je odlučio da ne pravi eksperimente sa izgledom eksterijera, tako da je ostao skoro nepromenjen. Ovo je logičan potez sa obzirom da je 500 jedan od najprodavanijih modela na svetu, sa 3,8 miliona primeraka prodatih od lansiranja 2007. godine. 

Uprkos ograničenim estetskim promenama, Fiat tvrdi da je preko 1800 izmena napravljeno na novom modelu 500. Set novih prednjih svetala sa ugrađenim dnevnim LED svetlima sada dolazi sa unikatnim izgledom, a zadnji LED klasteri su takođe redizajnirani. Promenjena prednja rešetka i male promene na prednjem i zadnjem braniku zaokružuju promene eksterijera. 

Značajniju promenu ćete primetiti u kabini, gde je novi model 500 dobio Uconnect infotainment sistem sa ekranom od 5 inč.a Osvežen izgled je nadograđen premijum materijalima i novim paketima opreme. Skuplji modeli će sada dolaziti sa instrument klasterom od 7 inča. Fiat dodaje da je  novi model bolje zvučno izolovan i da je daleko komforniji od starog modela. 

Svi motori u ponudi su sada u skladu sa Euro6 standardom. Benzinci dolaze u obliku 1.2 motora sa 68ks i tubor dvocilindričnog Twinair motora sa 85, ili 105 konjskih snaga. Poslednji ima potrošnju od samo 3,8 litara na 100 kilometara prema izvorima iz Fiata, a emisija štetnih gasova je samo 90g/km.

1.3 Mutijet motor je jedini dizel motor u ponudi sa 95ks i 89g po kilometru. Nova Eco verzija benzinskog 1.2 motora dolazi kasnije tokom godine, a nudi 99g/km, koiršćenjem bolje aerodinamike i guma niskog otpora. 

Unapređen je i Dualogic automatski prenos, tu je robotizovana verzija manuelnog prenosa, a Fiat je dodao opciju menjanja brzina na volanu. Italijanska kompanija tvrdi da je unapređena i šasija, bez dodatnih detalja.

Fiat za sada nije objavio nikakve detalje kada će se predstaviti Abarth verzija ovog modela. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group