Otkrivena proizvodna verzija Ford Kuga Vignale

Više slika

Više slika

Izvesno je da Ford neće u skorije vreme dovesti Lincoln na tržište Evrope, čija će uspešna zamena biti nova luksuzna linija modela sa Vignale amblemom.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Ford izaći sa jasnim planovima za luksuznu verziju modela Kuga, nakon što je koncept predstavljen u toku Međunarodnog salona automobila u Ženevi. Elegantna verzija će nositi ime Kuga Vignale, a projektovana je kao zamena u luksuznom segmentu, koji je najsličniji  Lincoln brendu na prostorima Severne Amerike. Nova Kuga Vignale pripadaće Fordovoj ponudi automobila visoke klase, svoje mesto zauzeće odmah do Mondea, S-Max i Edge modela.

Uveliko korišćena na novim modelima Forda, heksagonalna linija prenosi se i u unutrašnjost kabine, koja je za potrebe luksuznih Vignale modela opremljena fino prošivenom Windsor kožom, koja pokriva sedišta i delove kabine, poput unutrašnjih stranica i table. Ford navodi da će svaki Kuga Vignale model dobiti kvalitetnu završnicu od strane talentovanih majstora u prostorima centra Vignale u Španiji. Takav proces uključuje i pražljivo ispitivanje svakog elementa u sklopu automobila kako bi krajnji rezultat bio savršen.

Kupci mogu odabrati između četiri pogonske opcije: EcoBoost motor od 1.5 litara sa 148 konjskih snaga i šestostepenim menjačem, EcoBoost motor od 1.5 litara sa 179 konjskih snaga i automatskim šestostepenim menjačem uz pogon na svim točkovima, kao i verziju TDCI dizel motora od 2.0 litra sa 148 konjskih snaga ili jači TDCI motor od 177 konjskih snaga. Oba dezel motora dolaze sa opcijama izbora manuelnog šestostepenog menjača ili automatskog, dok je pogon na svim točkovima (AWD) uključen u svim modelima sa dizel motorima.

Ford je otvorio i internet stranicu posvećenu Vignale modelima, na kojoj zainteresovani kupci mogu istražiti sve opcije koje donose novi luksuzni modeli. Uz konfigurator koji se nalazi na sajtu, na lak način se može napraviti kombinacija za idealno personalizovan model iz Vignale linije. Prodaja Kuga modela počinje krajem godine, dok je već najavljen i sledeći, još veći Ford model Edge Vignale.

N.S.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group