Osvežena Opel Zafira za 2017. godinu

Više slika

Više slika

Nakon prvih utisaka koji su procureli u javnost, Opel je javnosti zvanično predstavio više detalja o unapređenoj verziji Zafire koja je planirana za 2017.godinu.

Informacije o novom modelu Opel Zafire skrenule su pažnju automobilskoj javnosti, pa u skladu sa navodima koji su se pojavili u medijima, zvaničnici Opela sada dostavljaju mnogo više podataka o modelu koji je planiran da se pojavi u prodaji krajem godine.

Prvo što posmatrač primeti na novoj verziji je novi dizajn, pre svih prednje maske kao i kompletne prednje svetlosne grupe, gde su čak i poziciona svetla dobila novu osveženu verziju. Nova Zafira glavne karakteristike uspešno pozajmljuje od već sada, nagradama dokazanog i proverenog dizajna Astre. Prekinuta je tradicija u izgledu Zafire, gde se prednji deo isticao po prepoznatljivoj obloj formi, najsličniju obliku bumeranga, gde nakon izmena na novom modelu, se čini kao da je Zafira bila na dodatnim časovima iz dizajna kod nagrađivane Astre.

Nije se stalo samo na izmena spoljašnjosti, pa je tako i enterijer dobio novi sofisticirani izgled sa kompletno restilizovanim glavnim centralnim panelom koji je sada čistije forme, jasniji i jednostavniji za upotrebu. Upravljač je takođe nov, uz dodatke poput najnovijih generacija Apple CarPlay i AndroidAuto sistema. Zahvaljujući 4G LTE Wi-Fi Hotspot opciji, putnici mogu povezati čak sedam uređaja.

U smislu praktičnosti, ostaje mogućnost podešavanja sedišta na čak šest načina, dok prtljažni prostor ima kapacitet od 710 litara, koji uz povećanja na štetu sedišta može doći do velikih 1860 litara.

Unapređena verzija bi bila neuspešna da nema poboljšanja u tehnologijama sigurnosti vozila. Zafira dolazi sa adaptivnim prednjim LED osvetljenjem, kao i novom generacijom Opel Eye prednje kamere, sistema High Beam assist, Traffic Sign Assist, programa za merenje udaljenosti od vozila ispred i upozorenja na moguće udese. Informacije o ponuđenim motorima su i dalje tajna, ali se zna da će Zafiru pokretati više vrsta goriva, uključujući benzin, dizel, tečni naftni gas i metan.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group