Odmah nakon BMW serije 4 stiže Kia Stinger

Više slika

Više slika

Kao što je obećala, kompanija Kia je pretvorila svoj veoma impresivni 2011 GT sportski sedan, koncept sa pogonom na zadnjoj osovini, u podjednako impresivan model nazvan Stinger, koji je prisutan ovih dana u okviru svetske premiere na sajmu automobila u Detroitu.

Ovo nije prvi pokušaj korejskog giganta da kreira luksuzni sedan sa zadnjom vučom, jer je on došao u vidu modela K900, ali za razliku od svog prethodnika, Stinger poseduje mladalačke i istaknute proporcije.

Novi model poseduje uglađeni dizajn sa određenim derivativnim detaljima, posebno primetnim na zadnjem delu, koji definitivno podseća na Audi A7 Sportback model, ali, ovo se moglo očekivati zbog toga što je glavni dizajner vodeće divizije kompanije KIA, bivši dizajner brenda Audi, Peter Šrejer.

It has a sleek design with somewhat derivative details – especially the rear, which strongly reminds us of the Audi A7 Sportback, but we guess that’s to be expected when the person leading Kia’s design division is ex-Audi designer, Peter Schreyer.

Kada se ovaj model postavi pokraj BMW serije 3 i 4 Gran Coupe, kao i Audi serija A4 i 5, Infiniti Q50 i Leksus IS, novo čedo Kia motorsa, sa svojih 2.905 mm, nema samo dužu bazu točkova od ovih modela, vać i od Lexus GS i Mercedes CLS automobila takođe. Šta više, ovaj novi korejski model je ukupne dužine od 4.831 mm i širok je 1.869 mm, što je, kako to kažu iz kompanije Kia, sasvim dovoljno za prostranu akomodaciju, dok istovremeno, automobil poseduje i duži prtljažni prostor od većine modela iz svoje klase, sa dovoljno mesta za prtljag u punoj veličini ili torbre sa opremom za golf.

Što se tiče našeg podneblja postoji izbor između dve opcije benzinskih motora, isto kao i na američkom tržištu, s tim što Evropa takođe dobija i dizel jedinicu, čiji će detalji biti obelodanjeni na sledećem sajmu automobila u Ženevi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group