Novi terenac kompanije Ferrari ima jedan trik u rukavu

Više slika

Više slika

Da smo svaki put kada smo čuli od nekoga iz kompanije Ferrari, kako ovaj brend neće kreirati terence dobili jedan evro, verovatno bismo imali dovoljno novca da sebi priuštimo jedan...

Što bi svakako bilo izvanredno, iz razloga što uprkos svim kontratvrdnjama, glasine kruže da Marinelo planira upravo jedan takav projekat.

Poslednji izveštaji govore o tome da, kontrastno regularnom krosover stilu, dizajn visokog Ferrari terenca skriva njegova zadnja vrata, pružajući automobilu profil nalik kupe varijanti.

Nazvan F16X, Ferrari Utility Vehicle (FUV), verovatno će podeliti svoj mehanički sklop sa GTC4 Lusso modelom, uključujući i pogon na svim točkovima, twin-turbo V8 motor ili V12 jedinice sa unutrašnjim sagorevanjem, koje proizvode između 602 i 681 ks u GTC4 varijanti. Novi terenac posedovaće postavke sa četiri ili pet sedišta putničke kabine, smeštenih visoko iznad zemlje, a integrisani hibridni pogonski sklop, verovatno dolazi kao jedna od solucija.

Kako će kompanija Ferrari predstaviti terensko vozilo, dok istovremeno tvrdi da ono to nije? Jednostavno će reći novi model nije SUV. Zapamtite da, kada je radio na modelu California, ovaj brend je zvanično izjavio da ne radi na ulaznom nivou Ferrari modela, nakon čega je, verovali ili ne, iz fabrike izašao upravo takav automobil, samo ga čelnici kompanije nisu nazvali pravim imenom.

Kako god da se zove i na koji način na kraju bude predstavljen, jedna britanska publikacija predviđa da će cena ovog novog terenskog modela kompanije Ferrari iznositi oko 250.000 funti, ili nešto više od GTC4 automobila sa 12 cilindara, a prodavaće se u proseku od 2 do 3.000 jedinica godišnje, potencijalno uvećavajući ukupnu prodaju kompanije na 10.000 modela godišnje, što će se desiti po prvi put u istoriji. Naravno, ova cena se odnosi na baznu verziju modela, a ostaje da vidimo šta će sve lepo Ferrari dodati, onda kada automobil ugleda svetlost dana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group