Novi Renault Grand Scenic

Više slika

Više slika

Posetioci ženevskog salona automobila koji je održan u martu 2016. bili su svedoci predstavljanja novog Grand Scenica, najnovijeg poduhvata iz pogona Renoa.

Trenutak nakon otkrivanja pokrivki koje su sakrivale novi model, pažnju privlači potpuno drugačiji pravac u dizajnu jednog porodičnog automobila. Prvi put u segmentu, svi modeli dolaze sa točkovima od 20 inča koji su sada standardna oprema, dvotonskim enterijerom, hromiranim dodacima i elegantnom siluetom. Grand Scenic je model sa istaknutom ličnošću, u pogledu dizajna i funkcionalnosti koja omogućuje porodicama potpuni komfor prilikom prelaska dugih razdaljina.

Grand Scenic je od novog Scenica duži za 24 cm, što je važna stavka u pogledu prtljažnog prostora. Sedišta poseduju opciju preklapanja putem samo jednog koraka, čime se olakšava dnevna upotreba vozila. Automobil dolazi sa opcijama od pet do sedam sedišta, gde svi putnici imaju podjednak nivo komfora, po čemu je Reno Scenic linija inače poznata. Struktura prednjih sedišta nije nova, dolazi sa već standardnim opcijama podešavanja za leđa, zajedno sa masažnim funkcijama.

Kao i kod prethodnih verzija Scenica, prednja sedišta mogu se podesiti za visinu osobe od čak 2.85m u oborenom položaju. Putnički deo je opremljen preklapajućim stolovima (u zavisnosti od tržišta za koje je namenjen, mogu biti i deo standardne opreme), kao i sa dva praktična USB porta, kao i zaštitne sunčane zavese za putnike u zadnjem delu.

Novi Grand Scenic dolazi sa opširnim paketom pomoćnih sistema za vozača, uključujući Aktivno kočenje u slučaju nužde (AEBS), sa detekcijom pešaka kao delom standardne opreme, takođe prvi put u segmentu. Lista se nastavlja sa tehnologijama koje svoje mesto obično nalaze u luksuznijim klasama, kao što su multimedijalni Multi-sense uređaj i R-Link 2 tablet u kombinaciji sa velikim 8.7 inčnim monitorom. Poslednje, možda i najvažnije, četvrta generacija modela dolazi u opciji i sa Reno Hibryd motorom koji funkcioniše kao ispomoć dizel agregatu.

Novi Scenic, kao i novi Grand Scenic (sa opcijama od pet ili sedam sedišta) biće pušteni u prodaju do kraja 2016.godine.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group