Novi Passat 2015! (20+ fotografija)

Dame i gospodo, ovo je osma generacija VW Passata koji je otkriven danas tokom specijalnog sastanka za medije u Berlinu, pre nego što će ovaj model biti zvanično predstavljen na sajmu u Parizu...

 


Kao što možda već znate, ovaj model, B8 je za Evropu i druge regione širom sveta, osim Severne Amerike, koja ima svoju specijalnu verziju. 

Za razliku od modela B7 koji je bio unapređena verzija B6 modela, novi Passat B8 je kompletno nov automobil naravljen na sada već čuvenoj MQB platformi, sa novom ponudom motora i novim tehnologijama kao što je digitalna kontrolna tabla.

Tek treba da dobijem zvanične informacije iz VW-a, ali Autobild je objavio da je Passat 2015 lakši za 85ks i čak 20% ekonomičniji od B7 modela. Dužina im je ista, ali je gepek veći kod novog modela za 21l, što je ukupno 586 litara. 

U Ebropi, Passat će dolaziti sa čak 10 motora sa turbopunjačima, sa snagom od 118ks do 276ks, a tu je i 237ks 2.0 TDI dizel, kao i 208ks plug in hibrid koji kombinuje 1.4 TSI benzinski motor i električni motor. 

Više o ovom modelu uskoro. Uživajte u fotografijama.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group