Novi Mini Countryman

Više slika

Više slika

Upravo je objavljeno postojanje 2017 Mini Countryman modela i govori se da će svoj prvi svetski debi imati na Los Angeles Auto Show.

Novi Mini je "drastično" veći od svojih rođaka, i to za čitavih 20 cm. On takođe poseduje 3 cm širu i sportsku šasiju koja može dalje biti proširena za 7,62 cm. Rezultat je automobil koji izgleda mani nego što zapravo jeste sa spoljne strane, dok iz kompanije Mini tvrde da 2017 Countryman petoro potpuno komotnih sedišta.

Unutra postoji povećanje prostora za noge od gotovo 9 cm na zadnjoj klupi, a tovarni prostor je uvećan za 31 litar kada su sva sedišta podignuta i 150 litara kada je zadnji red spušten. Na pres slikama koje je kompanija obezbedila deluje kao da stvarno postoji dovoljno prostora, kako za ljude, tako i za stvari u njihovom novom automobilu.

Četiri nova agregata će pokretati novi i uvećani Mini, od kojih su dva dizeli i verovatno nikada neće ugledati svetlost dana na američkom tržištu. Dve benzinske opcije su motor sa tri cilindra, 1,5 kitara i turbo punjenjem, iz koga dolazi 134 ks i 224 Nm obrtnog momenta u baznom modelu i dvolitarski turbo četvorocilindraš koji je dobar za 189 ks i 280 Nm obrtnog momenta u S trim verziji.

I da, kao što već možete sami pretpostaviti, postoji verzija sa hibrid priključkom, Cooper S E Countryman All4 dolazi uparen sa 1,5 litarskim turbo trocilindrašem, električnim motorom sa 87 ks koji pokreće zadnje točkove radi maksimalnih 221 ks i 385 Nm obrtnog momenta. Osnovna varijanta 2017 Countryman modela će sprintati od 0 do 100 za 9,5 sekundi, S će imati nešto bolje vreme od 7,3 - u manualnoj i 7,2 u automotik verziji - dok AWD preseca ovo vreme za 0,2 sekunde. Kao što možemo očekivati hibrid vodi u ovoj trci sa vremenom od 6,8 sekundi.

2017 Countryman je spreman za lansiranje marta sledeće godine, s tim što hibrid stiže nekoliko meseci kasnije u junu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group