Novi opseg Mercedes-AMG E63 modela

Više slika

Više slika

Nakon gotovo tri godine otkada zvanično prikazana, nova generacija Mercedes-AMG E63 je sada dostupna za naručivanje na svom matičnom tržištu, dok će se i ostala uskoro priključiti.

Napajan četvorolitarskim twin - turbo V8 motorom koji pumpa 563 ks i 750 Nm obrtnog momenta, AMG E63 predstavlja najpristupačnijeg člana porodice koji poseduje startnu cenu od 109.000 €. Uprkos tome što je ulazni nivo opsega, ovaj model dostiže sto kilometara na čas iz mirovanja za samo 3,5 sekundi.

Za nešto više novca, tačnije 121.618 €, može se kupiti malo potentniji AMG E63 S, koji poseduje identičan oblik kao prethodno pomenuti automobil, s tim što sa sobom donosi 604 ks i 850 Nm obrtnog momenta. Ove karakteristike pomažu modelu da sprint do stotke kompletira za 3,3 sekunde.

Oba automobila koriste standardnu devetostepenu automatsku transmisiju koja kanališe snagu na 4Matic sistem pogona na sva četiri točka. Šta više, motor sa osam cilindara može ugasiti jedan cilindar po potrebi putem sistema za deaktivaciju, poboljšavajući time potrošnju goriva i emisiju CO2 u "Comfort" modu.

Model koji predstavlja lansiranje novog Mercedes-AMG E63 opsega, jeste E63 S 4Matic+ Edition 1, ekskluzivna i neobična ponuda, kako ga Nemci nazivaju. Ovaj automobil je dostupan sa dizajnom koji je finiširan selenit sivom magno bojom, ili opcionalno u noćno magno crnoj nijansi i sadrži trkačke pruge preko karoserije i bočne dekorativne panele, specijalne ojačane točkove od 20 inča i AMG Night paket.

U kabini, model poseduje Nappa kožne presvlake sa žutim šavovima, bojom koordinisan gornji deo kontrolne table, centralnu konzolu, sportski upravljač, patosnice i analogni sat sa IWC dizajnom. Ovde se takođe nalaze i elementi kreirani ugljeničnim vlaknima, koji ističu sportsku stranu ovog automobila. Cene ovog specijalnog izdanja počinju cifrom od 136.910 €.

Sva tri modela će biti dostupna ovog proleća u ovlašćenim prodajnim centrima širom Nemačke.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group