Novi i savršeni Alfa Romeo Stelvio

Više slika

Više slika

Kompanija Alfa Romeo je objavila oficijalne detalje i cene modela Stelvio namenjenom za 2018. godinu, koji će stići u salone kasnije ovog leta...

Model jednostavno poznat kao Stelvio, u ulaznom delu segmenta dolazi sa felnama od 18 inča, bi-xenon farovima sa LED DRL funkcijama i pojačanom snagom kao standardom.

Lista standardne opreme takođe uključuje ulaz i start bez brave, upravljač ravnog dna, sa integrisanim dugmetom za startovanje motora, daljinski start, kožne presvlake, kameru sa pogledom na zadnju stranu i mnogo toga drugog.

Opcioni Sport paket u ponudu dodaje felne od 19 inča, obojena klešta kočnica, sportsko, tjunirano vešanje, aluminijumske akcente, crne krovne zatvarače duž linija na kojima se montira gepek, sportski volan sa aluminijumskim pedalama za menjanje brzina, aluminijumske pedale i deo za odmaranje noge na podu između ostalih pogodnosti. Za nešto više novca na ovu listu dolaze Apple CarPlay i Android Auto mogućnosti takođe.

Svi ljudi, odnosno potencijalni kupci, koji žele nešto bolje opremljenu verziju sa nestrpljenjem isčekivanog terenskog modela ovog italijanskog brenda, mogu izabrati Stelvio Ti (Turismo Internazionale), koji je procenjen na 41.114 evra.

Ova verzija dolazi sa felnama od 19 inča, prednjim parking senzorima, informativno zabavnim sistemom i ekranom od 8,8" SiriusXM, generisanim drvenim akcentima, grejačima u prednjim sedištima i upravljaču, dok su potencijalnim kupcima pružene mogućnosti izbora između dva opciona paketa Ti Sport i Ti Lusso po nešto većoj ceni, naravno.

Prvi opaket, ubacuje u ponudu felne od 20", sporski tjunirano vešanje, sportski upravljač sa aluminijumskim pedalama za promenu brzina, moćna sportska sedišta finiširana kožom, alu sportske pedale i kočioni sistem različitih boja.

Dostupan nešto kasnije, Ti Lusso paket uključuje točkove od 19 inča, sportska sedišta, finiširane Pieno Fiore italijanskom kožom sa Cannelloni umecima, kožnu kontrolnu tablu i gornje delove vrata sa akcentnim šavovima, tamno sive hrastove ili Lusso-exclusive svetle orahove drvene finiše, a lista se nastavlja dalje.

Prošireni opseg sigurnosnih karakteristika Alfa Romeo Stelvio modela uključuje pogonosti kao što su autonomni kočioni sistem u slučaju opasnosti, adaptivna kontrola krstarenja, upozorenje na prelazak u drugu traku i praćenje mrtvog ugla.

Nova verzija italijanskog terenca i sve njene varijacije, ne uključujući Quadrifoglio, napajane su dvolitarskim turbo motorom, koji razvija 280 ks i 415 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je uparen sa osmostepenim automatskim menjačem i zajedno omogućuju modelu Stelvio da dostigne stotku iz mesta za samo 5,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 232 km/h, a pogon na sva četiri točka dolazi kao standard u čitavom opsegu.

Ovoj porodici će se kasnije ove godine pridružiti potentni Stelvio Quadrifoglio, koji koristi identičan V6 motor sa dva turbo punjenja, zapreminom od 2,9 litara kao Giulia QV i razvija 505 ks sa 600 Nm obrtnog momenta. Cene i dodatna oprema za ovaj model biće predstavljani u toku nekoliko nedelja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group