Novi Ford GT zvanično poseduje 647 ks

Više slika

Više slika

Novi Ford GT je definitivno uspeo da okupira pažnju javnosti, ali nama nedostaju određene ključne informacije o automobilu.

Na svu sreću ovaj proizvođač automobila je nedavno upotpunio njegove specifikacije, a one su veoma impresivne. Za početak, iako je Ford obećao da će novi GT posedovati mašinu koja je dobra za 600 ks, sada je zvanično potvrdio da će ova sila iznositi 647 ks uz 746 Nm obrtnog momenta.

Iako je bio u razvojnoj fazi prošle godine, kompanija Ford je dovezla svoj novi GT na Calabogie Motorsports Park, četvoročasovnu vožnju od Otave do Montreala, što je relacija koja pokriva razdaljinu od Multimatic fabrike Markhamu do Ontaria, gde se ovaj superautomobil sastavlja.

Tim inžinjera i vozača je takođe tom prilikom dovezao McLaren 675LT i Ferrari 458 Speciale, radi poređenja, opremajući ih potpuno novim gumama, optimalnim vešanjem i sa tečnostima natankanim do vrha, voženi su pod istim uslovima i sa istim vozačem za volanom, a sve što je potrebno reći, jeste da ih je Ford GT sve dobio.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group