Novi Fiat se neće zvati Aegea

Fiat je nedavno predstavio Aegea sedan, koji precizno prenosi izgled proizvodnog modela, ali ne i ime...

 

Brend direktor Fiata, Olivier Francois je rekao da će nova familija, koja će obuhvatiti i hatchback i karavan model imati ime koje će tek biti objavljeno, a neće biti Aegea. 

Fiat će početi da prodaje ovaj sedan model i hatchback u Evropi, Bliskom Istoku i Africi u novembru, kao zamenu za model Linea i Bravo.

Prema Olivieru, proizvodni model će biti praktičan i odličnog kvaliteta. Nešto kao Panda, "neće biti pretrpan detaljima koje bi kupci morali da skupo plate, a u stvari im nisu potrebne", Francois je rekao za Autonews Europe. Dodao je da će kompaktni Fiat biti pozicioniran pored Panda city automobila, na praktičnoj ponudi ovog brenda. 

Sedan, hatchback i karavan će se praviti u Fiatovom postrojenju u Bursi u Turskoj. Francis je odbio da priča o cenama, prizvodnim i prodajnim ciljevima za novi model. Prošle godine, Tofas je izjavio da će biti proizveden ukupno 700 000 primeraka tokom proizvodnog ciklusa, koji bi trebao da traje do 2023. godine. Veći deo proizvodnje je predviđen za izvoz. 

Proizvodni model će biti dostupan sa dva benzinska i dva dizel motora sa snagom od 95ks do 120ks. Najekonomičniji dizel će imati potrošnju manju od 4 litre na 100 kilometara. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group