Novi Faradej Future krosover


Svi su se pretvorili u uši kada je u ptanju Faraday Future, i generalno električna vozila, dok su nas vesti o debiju novog modela kompanije alarmirale po izlasku...

Američki proizvođač Faraday Future je vrlo pažljivo podigao pokrivač sa svog prvog potpuno električnog i povezanog krosovera, koji će biti premijerno prikazan na CES sajmu tehnologija, koji traje od 5 do 8 meseca 2017. goddine u Las Vegasu.

Iza misterioznog snimka koji je ovaj brend objavio na internetu, stoji 100% električno vozilo koje je potpuno povezano, mnogo prilagodljivije nego ikada i sa garantovanim opsegom od najmanje 500 pređenih kilometara.

Čvrste činjenice o novom modelu ne dolaze od strane kompanije Faraday Future već iz brojnih onlajn izvora. Određeni portali su ga već predstavili svetu kao potpuno spreman model za predstojeći sajam tehnologije, uprkos neverovatnoj misterioznosti kompanije i njenim frustrirajućim marketinškim potezima.

Ovaj snimak je samo jedan od primera, ali je i dalje nejasno da li će vozilo biti potpuno ili parcijalno autonomno. Proizvođač je već priznao da radi na ovom polju i da mu je odobreno da nastavi testiranja u stvarnom svetu i na ulicama Kalifornije. Različite publikacije su čak prikazale i slike test vozila, iako su ona više skrivena nego otkrivena.

Automobilsko tržište predstavlja referense, kada su u pitanju potpuno električni terenci, u vidu automobila Tesla Model X, primetnog u svojoj P100D verziji, koja od 0 do 100 ubrzava za 3,1 sekundu i ima opseg od 542 km sa jednim punjenjem. Jedna od glavnih razlika između Model X i novog Faraday Future modela jeste ta što Tesla poseduje automobil koji je na tržištu i možete ga kupiti koliko danas.

Kompanija Faraday Future je stupila na scenu početkom ove godine, opet na CES sajmu, izazivajući senzaciju spektakularnim FFZERO1 koncept automobilom sa 1.000, jednim sedištem i maksimalnom brzinom od 320 km/h, o kome smo pisali u januaru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group