Novi DS3 cilja sam vrh

Razvoj sledeće generacije modela DS3 je u poodmakloj fazi i na tržište bi trebao da stigne tokom 2016. Pred novim modelom nije lak zadatak, jer je Citroën već do sada sa trenutnim DS3 ostvario vrhunske prodajne rezultate pa se isto, ako ne i više očekuje od njegovog naslednika.



Na priloženim slikama možete da vidite render izgleda budućeg DS3 koji jasno pokazuje da bi mnogi detalji trebalo da se preuzmu sa konceptnog modela Wild Rubis koji bi trebao da se uskoro pojavi na tržištu. 

Što se samog DS3 tiče, sledeći će model biti "mišićaviji", vizualno niži i širi, pa i agresivniji u dizajnu da bi se još više svideo muškim kupcima, ali opet sa puno ukrasnih detalja sa kojima će i dalje pokazivati pripadnost DS liniji. Uostalom, nova generacija više neće nositi Citroenov chevron, već značku DS brenda. 

Novi DS3 će se bazirati na dorađenoj verziji platforme PF1 koju koristi trenutni Peugeot 208. Takođe, uprkos većoj praktičnosti verzije sa pet vrata, veruje se da će DS3 ostati dostupan samo sa troje vrata. Radi se prvenstveno o rešenju određenom stylingom automobila. 

Personalizacija će i dalje ostati vrlo važan deo ovog automobila pa se može očekivati široki popis standardne i opcione opreme, velika dostupnost raznih boja eksterijera i enterijera i njihovih kombinacija, felni i sl. 

Motorizaciju će činiti nekoliko benzinskih i diesel, uglavnom turbo, motora manje zapremine počevši sa 1,2 3-cilindričnim PureTech benzincem snage oko 90 KS, odnosno u turbo verziji 125 KS. 1.6 THP će ponovno činiti vrh ponude sa verzijom snage oko 165 KS, a diesel verzije će razvijati snagu između 100 i 130 KS, a glavna odlika će im biti niska potrošnja.

Takođe, razmatra se performance Racing, kao i zamena za Cabrio koja bi koristila platneni krov poput sadašnje verzije.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group