Detalji inovatinog sigurnosnog sistema komanije VW


Novi model Arteon kompanije Volkswagen sadrži više sistema vozačkih asistencija od bilo kog modela ovog brenda ikada ranije, što je veoma velika stvar za nemačkog proizvođača.

Uz pomoć svojih Emergency Assist 2.0 sistema, Arteon modeli su navodno sposobni da predvide i spreče veoma opasne incidente u većini mogućih situacija.

Na primer, model Arteon automobila može da preuzme kontrolu odmah nakon što senzori primete da je vozač postao nepouzdan za izvršavanje identičnog zadatka. Inovativni sistem će zatim automatski upozoriti ostale učesnike u saobraćaju i korisnike identičnih tehnologija, preuzimajući kontrolu nad vozilom usmeravajući ga tačno na liniju puta gde može biti u sigurnoj zoni.

Emergency Assist 2.0 sistem radi uklapanjem ACC tehnologije adaptivne kontrole krstarenja, bočne asistencije, asistencije prilikom održavanja trake i sistema pomoći prilikom parkiranja u jedan elektronski entitet.

Ukoliko su vozači zaista onemogućeni da kontrolišu svoje vozilo, iz bilo kog razloga, ova tehnologija inicira sistematske kontramere. Prvo dolazi do akustičnog upozorenja, koje potom prate vizuelni i fizički signali. Ako vozači kojim slučajem ne odreaguju, Emergency Assist sistem aktivira prethodno pomenuti proces kočenja u hitnim slučajevima i automobil odmah uključuje sigurnosna svetla u slučaju opasnosti.  

Model Arteon takođe može da veoma nežno da kontroliše manevrisanje kako bi dopustio vozačima iz okoline da ga izbegnu i izađu iz opasne situacije nepovređeni. Uklapajući ultrazvučne senzore kako bi proveravao saobraćaj koji se kreće iza njega, kao i sistem adaptivne kontrole krstarenja i održavanja trake koji onemogućuje automobilu da se sudari sa bilo kojim vozilom ispred sebe, Arteon je u mogućnosti da minimalizuje rizik bilo kog sudara sve dok u procesu promene traka ne dođe do potrpunog zaustavljanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group