Novi coupe iz Volkswagena

Takozvani kupei sa četvoro vrata, ili u stvari sedan modeli koji imaju sportske linije, polako preuzimaju primat među nemačkim proizvođačima, a najnovija prinove je Volkswagenov novi model, koji je danas predstavljen u Pekingu...

 

Ovo je drugi automobil VW grupe istog stila i dimenzija, baziran na MQB platformi, ali, barem što se nas tiče, nije ni sličan prvom modelu, Škodi Vision C, koji je predstavljen u Ženevi. 

Sa 4,597mm dužine, 1,422mm visine i 1,838mm širine, Midsize Coupe je širi od Passata, ali kraći od Jette, a grubo je istih dimenzija kao Mercedes CLA. 

Zašto su nazvali ovaj model Midsize Coupe?

"Midsize je ime kojim bismo nazvali automobil koji je u klasi sa Passatom. Ipak, ovaj koncept je 4,597mm dugačak, pa samim time kraći od Passata, a čak i od Jette. Sa druge strane, ovaj koncept je širi od oba modela, te smo ga stoga smestili u ovu klasu."

Eksterijer nije agresivan za jedan koncept, dok enterijer izgleda kao da je direktno prenet iz Golf modela, što može da znači da je ovo već predpoizvodni model i da predstavljanje konačnog modela možemo da očekujemo već za 18 meseci. 

Snaga dolazi iz 2.0 turbo benzinskog motora sa 271ks, koji je povezan na sedmostepeni menjač, a proizvođač kaže da je ubrzanje od 0 do 100km/h za 6,5 sekundi, a maksimalna brzina 244km/h, dok je potrošnja 6,4l na 100km. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group