Novi Challenger pred vratima

Skoro neverovatno, ali prošlo je već osam godina od kada je aktuelni Dodge Challenger stigao na tržište...

 

Za to vreme, Ford Mustang i Chevrolet Camaro su drastično unapređeni, pa je Challenger u poređenju s njima ostao dinosaurus (iako Hellcar i dalje vlada drag trkama). Na sreću fanova, FCA grupa razvija polako sledeću generaciju ovog modela, koji će biti više nego konkurentan aktuelnim izazivačima. 

Kako bi novi model dostigao nivo Mustanga i Camara, Dodge će bazirate svoj automobil na platformi sa pogonom na zadnje točkove, na kojoj se kreće i Alfa Romeo Giulia. Ovo će rezultovati kompaktnijim paketom i biće drastično lakši od aktuelnog modela, dok će ponašanje u vožnji bez sumnje biti drastično bolje. 

Automobile magazin javlja da će novi Challenger stići krajem 2018. godine, ili porečetkom naredne. Njegovo lansiranje će biti deo pokušaja FCA grupe da naprave Dodge jeftinijom alternativom Alfa Romeu, a kako bi bio ozbiljan rival Mustangu i Camaru, biće dostupan u nekoliko verzija i paketa opreme. 

Spekulacije kažu da će u ponudi biti V6 i V8 motori, dok će najjača verzija, SRT Hellcat, doći sa snagom od preko 750ks. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group