Novi Bentley Continental Supersports sa 700 ks

Više slika

Više slika

Bentley je uz veliku pompu predstavio svoj novi model Continental Supersports, i zaista, niko ovako nešto nije očekivao.

Jasno je da smo očekivali najekstremniju varijantu ovog modela, ali ipak nikada ne bismo ni predpostavili da bi kompanija Bentley svom Continental automobilu pružila cifre od 700 ks i 1.017 Nm obrtnog momenta koji dolaze iz ponovo razvijenog W12 motora.

Ove cifre pružaju novom Continental Supersports modelu titulu najmoćnijeg Bentley automobila ikada, ali pored toga postoji još jedna tvrdnja koja dolazi direktno iz štaba britanskog brenda, a ona glasi da je ovo najbrži i najsnažniji automobil u klasi luksuznih četvoroseda na planeti.

Novi Supersports može da dostigne stotku iz mesta za samo 3,5 sekundi, i maksimalnu brzinu od 336 km/h. Postoji čak i kabriolet verzija ovog modela, kojoj je ipak potrebno 3,9 sekundi za istu proceduru, dok su maksimalne brzine u obe varijante identične.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group