Nova pojačanja Mercedes S klase

Više slika

Više slika

Kada je kompanija Mercedes podigla veo sa svoje redizajnirane S klase pre nekoliko meseci, izbacila ju je na tržište u samo nekoliko konfiguracija...

Nemački brend sada proširuje svoju liniju automobila, a uključiće i nekoliko prepoznatljivih V12 modela.

Sa knjigom porudžbina koja je otvorena još od maja ove godine, prvi primerci su već postavljeni u raznim salonima širom Evrope, dok je S porodica sedan automobila sada porasla za 24 nova člana, podeljenih verzija između dizel i benzinskih opcija motora, duže i kraće šasije, prednje ili zadnje vuče. Neki od ovih modela su čak brendirani drugačije, kao Mercedes-Benz, Mercedes AMG, ili Mercedes-Maybach.

Kao dodatak S350 i S400 dizelašima, S560 benzinskim modelima, S63 verzijama performansi i superluksuznom Maybach S560, kompanija Mercedes je dodala šestocilindrične S450 i S500 automobile u kombinaciju.

Međutim, najintrigantniji deo ovog obnavljanja linije jeste dolazak nekoliko V12 modela. To su novi S600 i AMG S65, oba ponuđena sa zadnjom vučom i produženom bazom točkova, kao što je ranije najavljeno, dok će daleko moćnija Maybach linija S650, opremljena zadnjom vučom i dužim međuosovinskim rastojanjem, takođe, stići u ovom paketu. Pomenuta Maybach linija košta preko 200.000 evra u Nemačkoj ili više nego dvostruko od bilo kog šestocilindričnog modela koji startuju od 85.000 za jedinice iz S350 linije.

Povrh toga, Daimler je proširio i unakrsnu dostupnost različitih šasijskih postavki, motora i pokretačkih sklopova. Tako da svi kupci, koji su do sada bili u mogućnosti da poruče bilo koji model sa pogonom na sva četiri točka, poseduju opciju izbora istih modela sa zadnjom vučom, svih osim S63 jedinica, koje standardno dolaze sa 4Matic sistemom.

Kada prebrojimo sve ove modele i njihove varijante, dobijamo cifru od 24 nova automobila, ne uzimajući kupe i kabriolet jedinice S klase u obzir.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group