Nova Lotus Evora 400 (galerija)

Više slika

Više slika

Lotus Evora je nabacila dodatnu snagu i izgubila značajno na masi...

 

Lotus je novoj Evori dao oznaku 400 nakon što je sredio 3.5 središnje postavljen V6 motor, tako da daje 400ks i 410Nm obrtnog momenta, što je povećanje od 45ks i 10Nm u odnosu na aktuelni model Evora S. 

Sa novom snagom, Evora 400 je 0,3 sekunde brža od Evora S modela, a ubrzava od 0 do 100/km za 4,2 sekunde, a ostvarila je impresivnih 6 sekundi poboljšanja na test stazi Lotusa u Norfolku. Maksimalna brzina je 300km/h.

Prema Lotusu preko 2/3 ovog modela je kompletno novo, a to obuhvata novi stil eksterijera sa novim prednjim i zadnjim delom automobila, redizajniranu kabinu, poboljšane manuelne i automatske prenose. Automatik je dobio LSD diferencijal, nove kočnice i točkove. U skladu sa tradicijom, nova Evora je lakša 22kg.

"Evora 400 je najbrži Lotus ikada napravljen, a performanse koje poseduje mogu da izazovu samo modeli koji koštaju značajno više", rekao je direktor Lotus Carsa Jean-Marc Gales. 

Nova Evora 400 će ući u proizvodnju za evvropska tržišta na leto, a prva isporuke se očekuju u avgustu ove godine, dok će modeli za Ameriku stići naredne godine, sa predstavljanjem na jesen.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group