Nova generacija Panamere

Nadamo se da će Porsche da sredi dizajn naredne generacije modela Panamera, iako je trenuti model takav hit, da većini vlasnika uopšte nije bitno kako izleda, a i mi smo među njima...

 

Novi model je trenutno na polovini razvojno ciklusa i obećava da će biti lakši, lepši, efikasniji i dovoljno "sportski" da opravda bedž Porschea.

Nakon razgovora sa Wolfgangom Hatzom, Autocar je objavio kako bi ovaj model trebao da izgleda. Wolfganag je direktor za motore i prenose u Volkswagen grupi. 

SAznali su da naredna Panamera neće doći da karbonskoj osnovi i da je ta tehnologija još 10 godina daleko od masovne proizvodnje. Ipak, sa uštedom na težini, automobil ne bi trebao da ima više od 1900kg i sve ovo uprkos najavama da će biti luksuzniji, sa dodatnom opremom i nešto većim dimenzijama. 

Što se tiče stila, Wolfgang kaže da ćete biti u stanju da prepoznate da je to Panamera, ali da sigurno možete da očekujete daleko lepši automobil. Jedno od stvari koje je istakao je zadnje staklo, koje će biti redizajnirano na molbu većina aktuelnih vlasnika ovog modela. 

Enterijer će takođe pretrpeti značajne promene. Porsche planira da neke od funkcija koje su do sada bile na centralnoj konzoli u potpunosti prebaci na ekran osetljiv na dodir. 

Što se tiče varijanti ovog modela, Hatz kaže da se ramišlja o kupeu i još nekim modelima, ali da Porsche mora prvo da se "oporavi" od kreiranja novog Macana i 918 Spyder modela, pre nego što se upusti u razvijanje novih. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group