NOVA DACIA SANDERO STEPWAY

Renault je kupio Daciu još davne 1999. godine, ali se napredak kod rumunske kompanije primetio 2004. godine kada se pojavio model Logan, jedan od najprodavanijih automobila u istočnoj Evropi i Rusiji, i model Sandero koji je izašao 2008. Na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu Dacia je predstavila tri nova modela, Logana, Sandera i Sandero Stepway.

 

Mi vam sada predstavljamo novi Sandero Stepway koji se u suštini ne razlikuje puno od svojih rodjaka, modela Logan i sandero. Odlikuje se novi dizajnom enterijer koji je isti kao i u drugim modelima Dacie koji su predstavljeni u Parizu. 

Enterijer ne deluje previše impresivno ako uporedimo sa drugim markama automobila, ali za ovaj vrlo pristupačan automobil dodavanje stvari poput multimedijalnog sistema sa dispejom od 7 inča koji je osetljiv na dodir, satelitske navigacije, mogućnosti reprodukcije MP3 pesama, USB konektora i Bluetooth pripreme za telefon, Dacia je napraivla odličan posao.

Najveća promena koja se može videti, nalazi se ispod haube. Tu je novi Renault-ov TCe 90 trobo benzinski agregat sa 3 cilindra. Ovaj agregat ima kapacitet od 0.9 litara koji je uparen sa trubo punjačem, a razvija 88KS i 135Nm obrtnog momenta.

Takođe tu su još i standardni 1,2-litarski atmosferski agregat od 75KS, kao i dve verzije od 74ks i 88ks,1.5-litarskog dCi agregata koji sada ispunjava Euro 5 normu. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group