Nova Škoda Fabia

Prema poslednjim saznanjima Škoda će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti najavnu studiju nove generacije modela Fabia, dok bi konačna proizvodna verzija trebala da bude predstavljena na pariškom auto salonu u jesen ove godine..


Škoda Fabia 2014



Za sada znamo da će se treća generacija Fabije bazirati na skraćenoj verziji modularne MQB platforme, pod nazivom MQB-A, a istu će verziju koristiti i sledeća generacija Volkswagenovog Pola, kao i Seatove Ibize. 

Rezultat upotrebe ove platforme će biti rast dimenzija nove generacije, odnosno veća ponuda prostora unutar putničke kabine i veća zapremina prtljažnika nove Fabije. Ovaj automobil će pokretati nekoliko 3 i 4-cilindričnih TSI i TDI motora manje zapremine, a vRS verzija najverojatnije neće dobiti naslednika. 

Škodin šef dizajna, Winfried Vahland, je izjavio da će sledeća Fabia svojim izgledom biti znatno svežiji model mladenačkog stylinga. U svakom slučaju više ćemo znati nakon ženevske premijere najavnog koncepta koji ne bi trebao značajnije da se razlikuje od spomenute verzije iz Pariza. 

Komercijalizacija bi trebala da započne do kraja ove godine, ili na samom početku 2015.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group