Ništa od pristupačnog Porsche-a

Ako se netko i nadao pristupačnijem Porscheu, može, barem do dalje, na to da zaboravi...



Iz Porschea je potvrđeno da je razvoj modela 718, koji bi u ponudi ovog nemačkog proizvođača trebao da se smesti ispod Boxtera, prekinut, bez dodatnog objašenjenja.

Ovom objavom su potvrđene ranije glasine da u Porscheu rade na razvoju novog ulaznog modela, ali nažalost "mali" Boxster neće videti svetlo dana. Tako barem tvrdi Porscheov šef odeljenja za istraživanje i razvoj, Wolfgang Hatz, koji smatra da nema razloga "da se ide ispod Boxstera". Takođe, Hatz kaže da Porsche "ne treba da ganja veliku prodaju" (što je kontraditorno sa time što je proizveo Cayennea, Macana, i Panameru) i da je Boxster "savršen ulazni model". 

 



Model 718 je trebao da bude moderna verzija modela 550 Spyder, dakle novi ulazni model sa središnje smeštenim manjim 4-cilindričnim turbo motorom, aluminijumsko-čeličnom šasijom, a glavne prednosti bi trebale da mu budu mala masa, odlične vozne sposobnosti, pristupačnija cena i garancija vrhunske zabave za volanom. 

Takođe, pretpostavljalo se da će se na istoj osnovi bazirati i Audi R4, ali izgleda da se ni jedan od ta dva modela ipak neće stići na tržište, a glavni razlog bi mogao da se krije u trenutnom trendu pada popularnosti takvih automobila i oceni da model 718 ne bi donosio veliku zaradu.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group