U pripremi je najbolji model Cayman do sada

Više slika

Više slika

Nije nikakva tajna da bi platforma srednjeg motora modela Porsche Cayman mogla potencijalno da bude bolja od postavke serije 911 sa zadnjom vučom, ali kompanija nikada neće dozvoliti manjem i jeftinijem modelu Cayman da iznenadi ikonični model.

Međutim, sudeći po izveštajima svetskih medija, kompanija Porsche je još jednom uzela u razmatranje još ekstremniju verziju modela Cayman, pored GT34 automobila. Da, ovo je Cayman GT4 RS. Insajder kompanije Porsche tvrdi da nemački proizvođač automobila čak razmatra i četvorolitarski motor sa šest cilindara u liniji umesto Cayman GT4 šestocilindraša u ravni zapremine 3,8 litara.

Kada sve ovo bude gotovo, ovaj kupe će imati veću snagu od modela 911 R, što znači više od 500 ks. Porsche veruje da je ovaj zadatak moguć u slučaju različitih poboljšanja u nivou automobila i obrtnom momentu koji sa sobom donosi, kao i unutrašnje revizije motora sa šest cilindara u liniji. Šestostepeni manualni menjač, koji se već nalazi u GT 4 automobilu, isto tako postaje izvestan, ali u međuvremenu možemo potvrditi da će kompanija Porsche objaviti i poboljšanu verziju 911 GT3 modela u Ženevi marta ove godine i, isto kao 911 R, biće u ponudi sa šestostepenim mehaničkim menjačem kako bi zadovoljio mnoge iskonske ljubitelje automobila kojima nedostaje lično biranje brzina. PDK automatik duplog kvačila, definitivno ostaje opcionalna solucija.

Ukoliko Porsche nastavi projekat modela Cayman GT4 RS, očekujte da će inžinjeri dugo testirati ovaj model pre nego što se krene sa serijskom proizvodnjom kako bi se izbegla situacija sa debaklom motora 911 GT3 modela. Nikako nije dobro kada automobil takvog kalibra izađe na tržište sa motorom u plamenu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group