Mercedes-Maybach terenac dolazi za dve godine


Nakon plasiranja vrhunske verzije poslednje S klase, Mercedes - Maybach vrši pripreme na predstavljanju svog terenskog vozila.

Ovaj model se očekuje na tržištu 2019. godine i predstavljaće pandan serijama Bentley Bentayga, predstojećem Rolls-Royce Cullinan terencu i verovatno BMW X7, a biće baziran na istoj šasiji na kojoj će nastati sledeća generacija modela GLS.

Bilo kako bilo, ovo ne znači da će novi ulta luksuzni terenac biti samo dorađena verzija novog GLS modela, jer će imati svoj lični upravljački sistem i različite stilske elemente od kojih su neki inspirisani verzijom Maybach 6 Coupe Concept koja je prošle godine prikazana u Pebl Biču.

Jednu od vizuelnih karakteristika koje će ovaj model razdvajati od standardnog, može predstavljati njegova mreža hladnjaka, različita grafika farova, više hromiranih elemenata i verovatno duža baza točkova, što će povećati mesto za noge na zadnjoj klupi.

Za razliku od GLS modela i njegove mogućnosti da primi do sedam putnika, Mercedes Maybach SUV će doći sa standardnom postavkom sedišta za četvoro ili opcionalno petoro putnika. Dodatno, njegova luksuzna kabina dobija ekskluzivne karakteristike koje nadmašuju one u ponudi sa trenutnom linijom Designo. Kako bi se odvojio od svog manjeg blizanca, sadržaće vrhunske materijale, besprekorne detalje i poslednju reč tehnologije.

Novo vozilo će najverovatnije napajati V8 četvorolitarski motor kompanije i sarađivaće zajedno sa devetostepenim automatskim menjačem, ali i veći šestolitarski V12 motor sa dve turbine takođe predstavlja mogući ishod. 4Matic sistem pogona na sva četiri točka i Air Body Control vazdušnih suspenzija, biće u ponudi kao standard i veoma su velike šanse da će Mercedes-Maybach SUV imati velike koristi od električnih dodataka kako bi njegovom motoru bio produžen životni vek.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group