Mercedes-AMG E63 S san svakog porodičnog čoveka

Više slika

Više slika

Jedina stvar koja je nedostajala novom Mercedes-Benz E-Class Estate ili karavan opsegu modela jeste izdanje visokih performansi, u slučaju da za nekoga nije bio dovoljan E43 AMG sa 396 ks.

Kao što je bio slučaj sa njihovim E63 blizancem, desila se manja, ali snažnija izmena, u vidu četvorolitarskog V8 motora sa dva dupla turbo punjenja koji je došao umesto prethodnog agregata sa 563 ks, 533 Nm obrtnog momenta i 5.5 litara zapremine u karavan seriji, kao i 604 ks i 627 Nm obrtnog momenta u S varijanti.

Prethodni može da dostigne brzinu od sto na sat iz mesta za 3,6 sekundi i poseduje maksimalnu brzinu od 250 km/h, dok verzija E63 S isto obavlja za 3,5 sekundi i dostiže maksimalnih 250 km/h sa evropskim specifikacijama i 290 km/h u severnoameričkim. Ovo znači da su oba karavan modela brža od Audi RS6 modela, makar što se ubrzanja od 0 do 100 tiče, za šta je njemu potrebno oko 3,9 sekundi u baznom modelu sa 560 ks i 3,7 sekundi u performans varijanti sa 605 ks.

Nevezano sa tim koji E63 karavan izaberete, dobijate AMG 4MATIC+ variable sistem pogona na sva četiri točka, a u S modelu takođe dobijate takozvani Drift mod koji prebacuje snagu isključivo na zadnju osovinu i devetostepeni Speedshift MCT automatik menjač sa funkcijom duplog kvačila kao standardom.

Postoji i novo elektromehaničko, sportsko upravljanje osetljivo na brzinu, veća kočiona klešta, dok kočnice od keramičkog kompozita dolaze kao opcija ukoliko želite dobro da se dodatno istrošite, a tu je i novi sistem vazdušnog vešanja sa tri komore, krućim amortizerima i konstantno varirajućim prigušenjem udara.

"Novi AMG E63 karavan kombinuje vrhunsku dinamiku vožnje našeg brenda sa svakodnevnim praktičnostima", izjavio je direktor kompanije AMG Tobias Moers. "Nije uzalud to što model poseduje trajnu liniju u AMG portfoliju sada već 40. godina. Snažan motor i inteligentan pogon na sva četiri točka potvrđuju naše težnje ka samom vrhu razvoja kada se radi o performansama."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group