McLaren P1 GT-R (galerija)

McLaren će prikazati konačnu verziju P1 GTR modela u Ženevi, a upravo su objavili detalje o jednom od najskupljih automobila ikada napravljenih...

 

Brojke su sledeće: 1000PS kombinovane snage, od čega 789ks otpada na 3.8 twin turbo beniznac, a ostalih 197ks dolaze iz električnog motora. Prednji deo automobila je 80mm širi nego kod verzije za ulicu, a takođe je i auto niži za 50mm. McLaren je uspeo da smanji težinu automobila za 50kg, sa nekoliko rešenja sa svojih trkačkih automobila. 

Prozori su sada od polikarbonata. Stakla na krovu su zamenjena istim materijalom, a isto je urađeno i na pokrivci za motor. 

McLaren P1 GT-R dolazi sa 19oinčnim felnama sa centralnim motiranjem i Pirelli slik gumama. Napred je agresivniji spliter, a sa strane dominira "aerodinamična oštrica koja usmerava tok vazduha pored automobila", prema izvorima iz McLarena.

Fiksirano zadnje krilo je postavljeno na 400mm od karoserije, 100 više nego kod ulične verzije automobila. Krilo je zadržalo DRS (Drag Reduction Sustem) funkciju, pa može da se podešava od 0 do 32 stepena klikom na volanu. Dupli izduv je napravljen od legure Inconela i titanijuma, čime je došlo do uštede od 6,5kg. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group