McLaren ima pobednika

Više slika

Više slika

Kompanija McLaren je nedavno potvrdila da je u pripremi naslednik modela 650S, koji će debitovati na sajmu automobila u Ženevi marta ove godine.

Poslednje spekulacije u koje se može verovati glase da će model biti nazvan 720S i posedovati novi četvorolitarski V8 motor sa dva turbopunjenja proizvođača iz Vokinga. Oficijalne slike i kratki snimci p14 modela, koji zapravo ne otkrivaju previše, zvanično su objavljeni nedavno, dok je jedan od članova McLaren Life foruma i vozačkog tabora renderinzima uspeo da dočara kako bi automobil mogao da izgleda.

Renderinzi su zapravo bazirani na špijunskim fotografijama koje su načinjene prošlog septembra. Ove fotografije su prikazivale mat sivi prototip P14 modela koji nije posedovao gotovo nikakvu kamuflažu i verovalo se da je prikazan sa karoserijom budućeg proizvodnog modela. Iako je veoma teško reći zašto bi McLaren javno testirao toliko očekivani prototip, sada ipak znamo koliko će u stvari novi 720S biti lep.

Napred će se nalaziti komplet pametno redizajniranih farova, koji ne oponašaju klasičan oblik logoa ovog brenda, kao što to čine ostali modeli automobila. Zapravo, oblik putničke kabine predstavljaće približno sve ono što P1 hiperautomobil predstavlja, što najbolje oslikavaju njegove istaknute linije i nabori duž stranica automobila.

Sve u svemu, model izgleda kao dostojanstvena kombinacija 650S, koja je na zenitu, i P1 verzije, dok se takođe, u njemu jasno nazire i dizajn modela 488 GTB.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group