Lamborghini Urus dobija hibridnu varijantu

Više slika

Više slika

Dolazeći Lamborghini Urus zasigurno dobija opciju sa priključnim hibirdnim pogonskim sklopom, prvim ove vrste italijanskog brenda.

Maurizijo Regiani, glavni šef istraživanja i razvoja kompanije Lamborghini, potvrdio je svetskim meijima da njihov novi model Urus dobija hibridnu varijantu, koja će biti jedina u celokupnoj liniji svih opsega brenda i biće dostupna zajedno sa četvorolitarskim V8 motorom, duplih turbo punjenja.

Na ovom nivou nije poznato da li će hibridna verzija Urus modela dolaziti unutar Volkswagen grupacije ili će biti razvijena u kući lamborghini. Trenutno postoji sigurna mogućnost da bi ovaj pokretački sklop mogao biti sličan hibridnom agregatu koji će biti razvijen za novu varijantu Bentley Bentayga modela.

Pored motornih opcija, Regiani je potvrdio da se sveukupan dizajn proizvodnog specijala Urus, mnogo izmenila od polaznog koncepta koji je nastao prošle godine.

"Dizajn Urus modela predstavlja čist i izvorni stil kompanije Laborghini. On se mnogo razvio od koncepta iz 2015. godine i gotov automobil mora biti daleko bolji spolja i iznutra", izjavio je Regiani.

Ostale ključne zone fokusa brenda Lamborghini u razvoju njihovog modela Urus, predstavlja usavršavanje njegovog vešanja koje sprečava prevrtanje, aerodinamike i osiguravanju toga da bude lagan koliko god da je to moguće.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group