Lamborghini razmatra kompaktni superautomobil

Više slika

Više slika

Sledeće godine kompanija Lamborghini će posedovati tri modela u svojoj liniji po prvi put u istoriji, ali sudeći po glavnom izvršnom direktoru Stefanu Domenikaliju, stvari se možda neće tu završiti.

U nedavnoj izjavi medijima, Domenikali je otkrio da postoje velike šanse da četvrti model može biti dodat Lamborghini porodici u formi kompaktnog sportskog automobila.

Kada je upitan za ovo, Domenikali je izjavio: "Mislim da je je naš odgovor potvrdan, ali za sada moramo da se uverimo da će treći model Urus biti dovoljno stabilan kako bi moglo da se razmišlja o budućnosti."

Bivši gazda Ferrari F1 veruje da posedovanje jedinstvenog nazovimo podupirača modela Huracan i Aventador nije održiva varijanta sa poslovne tačke gledišta. Kao konsekvencu on otkriva svoju želju da poseduje super/sportske automobile brenda, sve bazirane oko jedne jedinstvene arhitekture.

"Ako govorimo o superautomobilima potrebno je da razmotrimo pravi pravi pristup koji mora biti modularan. Ne možemo imati dva modela sa dve različite jedinice, dva menjača, dve šasije, jer to uopšte nije održivo u finansijskom smislu. Ovo je nešto o čemu moramo razmišljati u budućnosti", dodao je.

Ukoliko kompanija Lamborghinii predstavi treći model superautomobila, on može delovati kao McLaren 570 i novi automobil Dino brenda Ferrari o kome se naveliko spekuliše. Ovo će dozvoliti italijanskoj firmi da nadmaši model Huracan i pruži dostojnog rivala seriji McLaren 720 S, dok će takođe ubrzati dolazak naslednika modela Aventador.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group