Lamborghini priprema naslednike svoja dva modela

Više slika

Više slika

Lamborghini poseduje veoma važnu ulogu u modernom svetu automobilizma zahvaljujući modelima Huracan i Aventador, a ovaj trend nastoji da se nastavi kada Urus krene sa prodajom sledeće godine...

Očekivajući da duplira godišnju prodaju kompanije, model Urus će verovatno postati najbolje prodavano vozilo koje je do sada kreirala. Na svu sreću, ova linija neće ukrasti fokus od sportskih linija ove kompanije, jer je nekoliko novih modela na horizontu.

Sudeći prema svetskim i italijanskim medijima, Lamborghini priprema lansiranje poslednjih sedam novih Huracan varijanti, uključujući Barchetta i Speedster automobile, ali Superleggera i SV takođe. Takođe, postoje određene glasine koje najavljuju Huracán Targa i GT3 Stradale verzije.

Ukoliko ovo nije dovoljno raznovrsno za nekoga, onda je tu i nešto potpuno egzotično kao Huracán Safari. Sudeći prema jednoj italijanskoj publikaciji, poslednji će posedovati panele karoserije koji će ga štititi na različitim terenima, veće rubove točkova i više, podesivo vešanje. Takođe, možemo očekivati pogon i upravljanje na sva četiri točka.

Ove modele će pratiti naslednici Aventador linije za koju se smatra da će izaći na tržište 2010. godine. Kreiran da postane daleko snažniji, ovaj automobil će navodno biti opremljen sedmolitarskim V12 motorom sa unutrašnjim sagorevanjem koji isporučuje 800 ks.

Vozači koji žele nešto ekstremnije, mogu biti nagrađeni sa vrhunskim modelima iz opsega koji poseduju dva električna pogonska sklopa fokusirana na prednju osovinu. Ovo može automobilu iz ove linije pružiti izlaznu snagu od 1.000 ks i 1.198 Nm obrtnog momenta.

Ukoliko je ovo previše ludo za nečiji ukus kompanija Lamborghini nudi priključnu hibrid varijantu V8 motora, koja će automobilima pružati snagu od 700 konja.

Nekoliko godina kasnije očekuje se i zamena za model Huracan, koji će dobiti četvorolitarski V8 motor kompanije Porsche. Bazne varijante će posedovati 650 ks, dok će ekstremniji modeli biti pojačani na 900 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group