Lamborghini Jarama GT

Više slika

Više slika

Jedan redak primerak je prikazan na Goodwood festivalu brzine, a u pitanju je Lamborghini Jarama 2+2 Grand Tourer, iz sedamdesetih godina...

 

Pravio se između 1970. i 1976. godine, a Jarama je dobila ime po regionu u Španiji poznatom po borbi sa bikovima. Kažu da je Ferrucio Lamborghini bio zabrinut da ime ne povežu sa stazom Jarana u Madridu. 

Razlog nastajanja ovog modela je daleko praktičniji, jer se u tom trenutku odustalo od redizajniranja Islero modela i došlo se do odluke da se napravi Jarama, zbog sigurnosnih regulacija koje su uvedene u Americi. 

Većina ga naziva Mk2 Islero, ali Jarama je u stvari napravljena na skraćenoj platformi modela Espada, i pored svojih 1450 kilograma, ima istu maksimalnu brzinu kao lakši Islero. 

Originalni modeli kao ovaj, dolaze sa 3.9 V12 motorom, koji daje 348ks. Između 1972. i 1976. godine, snaga je povećana na 365ks, kada je GTS verzija predstavljena. 

Činjenica da je sam0 176 primeraka ovog modela napravljeno, to što se jedan pojavio na Goodwoodu je prava poslastica za GT ljubitelje, kao i za fanove Lamborghinija. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group