Lamborghini Huracan sa novim aero body paketom


Svi već znamo kakvo ludilo predstavlja Lamborghini brend, koji je ovih dana u centru pažnje iz mnogo razloga…

Prvo, oni su odlučili da sve više koriste karbon u svojim dizajnima, jer je to, kao što svi znamo najlakši i najotporniji materijal, koji obožavaju svi ljubitelji super i hiper automobila. Potom, oni su ubedljivo najprodavaniji u ovom sektoru, a moramo priznati da je to sve tako sa dobrim razlogom.

Kada su predstavili Huracan, svet je sa oduševljenjem dočekao naslednika Gallardo modela, koji je već tada imao vrhunske performanse. Naravno, od tada, stvari su išle samo na bolje. Prvi Huracan je do stotke ubrzavao za 3.2 sekunde, dok je 200 na sat prašio za manje od deset sekundi. Najveća brzina mu je bila 325 kilometara na sat.

Njegova težina je bila 1.422 kg, upravo zahvaljujući novim materijalima, aluminijumu i karbonu, a ispod haube je imao 5. V10 motor, koji je razvijao impresivnih 610 KS sa 560 Nm obrtnog momenta. Sa pogonom na sva četiri točka (a kako drugačije?!), za prenos je bio zadužen automatski menjač sa dva kvačila.

Krajem aprila, iz ovog brenda je došla veoma kratka izjava i samo jedna fotka Huracan modela. Tada je najavljeno da će ovaj model uskoro biti dostupan sa fabričkim aero paketom, koji će mu dati daleko agresivniji izgled. Ceo svet ljubitelja brzih i vrhunskih automobila je jedva dočekao trenutak otkrivanja novih detalja.

Naravno, došao je trenutak da sagledamo taj novi paket koji je zvanično predstavljen na Huracan LP610-4 modelu, koji ima isti 5.2 litarski motor V10 sa 610 konjskih snaga i pogonom na sva četiri točka.

Novi aero paket košta 22.500 dolara, a sadrži elemente napravljene od karbona na prednjim spojlerima, vratima, fiksirane zadnje spojlere i difuzere.

Iako ako nas pitate, Huracanu nikakvi dodaci nisu bili potrebni jer je i ovako izgledao vrhunski, sigurni smo da će ovaj paket pronaći put do onih koji ga žele…

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group