LaFerrari sa motorom Ferrari 458 Italia modela

Više slika

Više slika

Prošlog januara pojavile su se glasine, ali i nekoliko serija fotografija na internetu, V12 napajanog Ferrari 458 Italia modela, a sada smo konačno dobili još nekoliko delova slagalice...

Prve fotografije otkrile su zadnji i prednji deo automobila, a bile su postavljene od strane jednog Ferrari kolekcionara na njegovom instagram profilu, pri čemu smo imali priliku da vidimo masivno gnezdo V12 čudovišta, odmah iza zadnjih sedišta. Ovaj post pratila je upitna rečenica: "Maštali ste o Ferrari 458 modelu sa LaFerrari V12 mašinom?"

Ostatak fotografija prikazivao je enterijer ovog 458 automobila, za koga se smatralo da će biti opremljen alkantarom i karbonskim vlaknima u celoj putničkoj kabini, ali čim smo dobili priliku da bliže pogledamo unutra, shvatili smo da centralna konzola poseduje značajne modifikacije i sastoji se od veoma neobično oblikovanih dugmića.

Vlasnik pomenutog Twitter profila istakao je da mašina modela LaFerari ne poseduje nikakav dodatni hibridni sistem. A, sledeće što je napisao oduševilo je i razočaralo istovremeno sve ljubitelje ove linije: "LaFerrari je korišćen kako bi se razvio ovaj motor. Ne postoji nikakav hibridni pogon. Njime se upravlja kao normalnim automobilom, ali nije ga moguće registrovati u bilo kojoj varijati, jer pre toga postoji uslov dvogodišnjeg prisustva na trkačkoj stazi".

Drugim rečima, ovaj prototip 458 modela originalno je predstavljao mulu kompanije Frerrari i korišćen je za razvijanje LaFerrari V12 motora. Moguće je da će Italijani verovatno prodati ovaj model baš čoveku koji ga je predstavio svetu, kako bi dalje razvili pravila o korišćenju koja mogu dovesti do dvogodišnje trkačke karijere, nakon čega će biti moguće registrovati automobil za ulične uslove, to za sada nije sigurno.

Bilo kako bilo, mi ćemo pomno pratiti razvoj budućih događaja i nadati se da će potencijalni vlasnik ove mašine postaviti još neku fotografiju praćenu informacijama na svoj Twitter nalog.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group