Konačno je tu - BMW M4 CS

Više slika

Više slika

Celokupna svetska javnost je unapred znala da je u pripremi novi BMW i nedavno je predstavljen u vidu modela M4 CS, potentnoj varijanti koja balansira između M4 Competition Package i vrhunskog modela iz serije M4 GTS...

Iako bavarski gigant nije ulazio u detalje vezane za posebne specifikacije proizvodnje, čvrsto se veruje da će sa novim GTS modelom doći i M4 CS, čija će posebna edicija biti kreirana sve do sredine sledeće godine. Imajući u vidu da je proizvodna serija GTS modela već zaključena, CS je sada zvanično najpotentniji M4 model koji kompanija trenutno može da ponudi iz svog opsega.

Modifikacije započinju sa motorom. M divizija kompanije BMW prilagodila je svoj već dokazani troliltarski motor sa tri litre zapremine i šest cilindara u liniji, koji sada točkovima isporučuje 454 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Brojke koje smo vam predstavili uključuju pojačanje od 29 ks i 50 Nm obrnog momenta više od M4 Competition paketa.

BMW je takođe preuzeo inspiraciju od modela GTS pozajmivši brojne mere smanjenja kilaže za svoj M4 CS. One uključuju krov, spojler na gepeku, difuzor i prednji spliter koji su kreirani od veoma laganih ugljeničnih vlakana i ojačanih plastičnih materijala. Dodatno, nova ultra laka vrata opremljena su udubljenima u kojima su smeštene brave. Ovo je rezultiralo smanjenjem kilaže za čitavih 32 kg za razliku od modela M4 Competition Package linije.

Kada radi u konjukciji sa svojim standardnim sedmostepenim automatskim menjačem, dodatno smanjenje kilaže i potisna sila katapultiraju model M4 CS od nula do 100 za tačno 3,9 sekundi, što je za 0,3 sekunde manje od M4 Competition Package autopmobila. Maksimalna brzina je limitirana na 270 km/h, a iz kompanije tvrde da njihov novi model može da obrne krug na Nirnburgringu za 7 minuta i 38 sekundi, što ga čini sporijim od GTS modela i identično brzim kao što je 911 Carrera S model.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group