Kia Stinger ulazi u konačnu proizvodnu fazu

Više slika

Više slika

Uprkos tome što je svoj debi imao na sajmu automobila u Detroitu ove godine, Kia Stinger zapravo, nije potpuno spremna da nastupi u salonima ovlašćenih predstavništvima, još uvek...

Dokaz dolazi od samog južnokorejskog brenda, koji je nedavno objavio da njihov sportski kupe trenutno ulazi u svoju finalnu razvojnu fazu pre nego što konačno izađe na tržište kasnije ove godine.

Test program kompanije, izveden širom sveta, kako na javnim putevima tako i trkačkim stazama, osiguraće da automobil poseduje performanse, pouzdanost i dinamičnu sofisticiranost koja se može uklapati sa njegovim ultra modernim dizajnom.

Šta više, svaki prototip Kia Stinger modela biće podvrgnut rigoroznim testovima od oko 10.000 pređenih kilometara, ili gotovo 480 krugova oko Nirnburgrunga, što je ekvivalent pređenih 160.000 kilometara na uličnim testiranjima.

"Najnoviji Kia GT model predstavlja pravi "gran turismo" automobil inspirisan dugoročnom vožnjom. Kod ovog modela nije sve u suvoj snazi, jakoj dinamici motora i brutalnom stilu koji se zasniva na luksuzu, komforu i gracioznosti", izjavio je predstavnik i glavni dizajner kompanije Kia Đorđo Guliaume. "Novi GT nema ništa sa stizanjem na cilj sa najboljim vremenom, ovaj automobil se inicijano oslanja na putovanje i strast prema istom."

Kompanija Kia poseduje velika očekivanja kada se radi o modelu Stinger, jer će njime obezbediti direktnog rivala modelima kao što su BMW 4 Gran Coupe i Audi A5 Sportback.

Na određenim tržištima, kao što su američko i kanadsko, model će biti dostupan sa 255 ks i 325 Nm obrtnog momenta, koji dolaze iz njegovog dvolitarskog turbo motora sa četiri cilindra i V6 jedinicom koja stvara 365 ks i 494 Nm obrtnog momenta. Poslednjem je potrebno 5,1 sekundi da dostigne 100 km/h, a razvijaće maksimalnih 270 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group