Javno predstavljanje Mercedes-AMG GT3 modela u Nirnbergu

Više slika

Više slika

Mercedes-AMG slavi pedeseti rođendan na Nürburgring 24-hour trci koja će predstavljati pozornicu na kojoj će kompanija predstaviti svoj GT3 Edition 50.

Baziran na trkačkom automobilu Mercedes-AMG GT3, Edition 50 sadrži besprekorne sive nijanse sa kontrastnim crnim štraftama na haubi. Model takođe poseduje oznake "50 Years AMG" na vratima sedištima, naslonima za ruke i haubi. Model takođe poseduje ove jubilarne oznake na vratima, naslonima sedišta i kontrolnoj tabli.

Pošto je automobil dizajniran za trke, on poseduje agresivnu karoseriju od ugljeničnih vlakana, koja uključuje nove branike, redizajnirane bočne pragove i prednje opruge sa dodatnim vazdušnim hlađenjem. GT3 poseduje i karbonske spojlere, zadnji difuzor i masivno zadnje krilo.

Ove promene u sportskom duhu nastavljaju se i u putničkoj kabini u kojoj vozača očekuju trkačko sedište od ugljeničnih vlakana, zaštitni kavez i mali trkački volan. U enterijeru se nalazi i šalthebl trkačkih specifikacija, zajedno sa digitalnim instrumentima kontrolne konzole.

Snagu novom modelu pruža tjunirani AMG V8 motor zapremine 6,3 litara koji je povezan sa šestostepenim sekvencijalnim trkačkim prenosom.

Ljudi iz kompanije Mercedes nisu imali puno toga više u ovom momentu da kažu o automobilu, osim da proslavlja 50 godina teškog rada i litre prolivene krvi, znoja i suza. Trokraki brend je dodao da je u ovaj jedinstveni model preneo svu svoju ljubav prema motosportu.

Proizvodnja ove linije automobila biće ograničena na svega pet jedinica, dok iz kompanije Mercedes govore o tome da je ona dizajnirana kako bi njeni modeli predstavljali prave kolekcionarske eksponate kada za to dođe vreme, ali i idealna vozila za sve ljude koji su zaljubljeni u automobilski sport i mogu sebi da priušte savršene sportske primerke.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group